0

A CEA zölddé válik

Napjainkban a környezettudatos termelés új kihívásként jelentkezik a vállalkozások életében. Ma már sokak számára világos, hogy az egyes alkatrészek gyártását, előállítását oly módon kell végrehajtani, hogy azzal a lehető legkisebb terhelést okozzuk a környezetnek. A vállalatoknak mindenképpen felelősséget kell vállalniuk a környezetszennyezés által okozott globális felmelegedés megakadályozásában, illetve mérséklésében.

 

Elkötelezettség a környezettudatos termelésért

Vállalatunk filozófiájának mindig is alapvető eleme volt a környezettel való törődés. Cégünk, a Synergic Kft, a CEA kizárólagos magyarországi képviselőjeként, minden körülmények között szem előtt tartja ezekhez az irányelvekhez való igazodást. Az ökológiailag fenntartható termelés jegyében különös gondot fordítunk a gyártás során használt alap- és segédanyagok, valamint a gyártási technikák kiválasztására.

A Synergic Kft. hegesztő- és plazmagépek, illetve autogéntechnikai eszközök és segédanyagok forgalmazásával, és hegesztőgépek javításával, illetve az időszakonként felmerülő karbantartási munkálatok, javítások végrehajtásával foglalkozik. Vállalkozásunk tevékenységi körét az elmúlt pár évben kiterjesztettük az ezzel kapcsolatos technológiai tanácsadásra is, amelyre egyre nagyobb hangsúlyt fordítunk.

Elsődleges célkitűzésünk, hogy az említett termékek előállítása, valamint szolgáltatások elvégzése ökológiailag fenntartható módon mehessen végbe. Célunk, hogy tevékenységünkkel a lehető legkevesebb környezeti terhelést okozzuk. Ennek jegyében a gyártási folyamat minden vertikumában alapvető változtatásokat hajtottunk végre. Az eredmény pedig egy olyan vállalat, amely a legmodernebb irányelveknek, valamint a CEA cégcsoport szigorú minőségi előírásainak egyaránt megfelel.

Kiemelt gondosság a tervezéstől a kivitelezésig

Minden gyártási folyamat első lépése a tervezés. Lényegében nagyon sok minden már ebben a korai szakaszban eldől, hiszen jó terv nélkül lehetetlen lenne professzionális munkát végezni. A gondos és a szabványoknak megfelelő tervezés pedig elengedhetetlen záloga a környezettudatos gyártás megvalósulásának.

A CEA cégcsoport termékeit a következő harmonizált szabványoknak megfelelően tervezi és gyártja:

¦ IEC 60974-1 EN 60974-1 – Hegesztő áramforrások.

¦ IEC 60974-2 EN 60974-2 – Folyadékos hűtőrendszerek.

¦ IEC 60974-3 EN 60974-3 – Ívgyújtó és ívstabilizáló eszközök.

¦ IEC 60974-5 EN 60974-5 – Huzaltolók.

¦ IEC 60974-7 EN 60974-7 – Pisztolyok.

¦ IEC 60974-10 EN 60974-10 – Elektromágneses összeférhetőségi (EMC) követelmények.

Mi a Synergic Kft.-nél különös gondot fordítunk a termelés során alkalmazott komponensek kiválasztására. Például minden esetben olyan festékekkel dolgozunk, amelyek alacsony környezeti hatással bírnak. Az összes általunk forgalmazott CEA termék CE jelöléssel rendelkezik, ezért megfelel az ilyen felhasználást előíró összes vonatkozó EU Irányelvnek és Szabványnak - a berendezések tervezésétől, gyártásától és felszerelésétől kezdve azok végső ártalmatlanításáig.

Alacsony energiafelhasználás

Cégünk elkötelezett abban, hogy tevékenységét a lehető legkisebb energiaráfordítás árán végezze. Az alacsony energiafelhasználásra való törekvés jegyében a CEA cégcsoport tagjaként folyamatosan fejlesztjük gyártási trendjeit.

Az innováció egyik fontos eleme az inverteres technológiára való összpontosítás volt, amely nagymértékben javította a termékeink energiahatékonyságát. Köszönhetően e technológia alkalmazásának az elvégzendő feladathoz folyamatosan megfelelő teljesítményt tudunk biztosítani. A berendezéseinkbe épített inverteres egységek fokozatosan növelik a teljesítményüket mindaddig, az adott munkafolyamathoz szükséges hőmérsékletet el nem érik.

Fontos kiemelnünk a berendezések speciális „energia megtakarítás” funkcióját, amely segít a veszteségek megakadályozásában. A funkció szükség esetén képes aktiválni a kisegítő energiaellátást, a ventilátor motor- és hegesztőpisztoly hűtését.

Vállalkozásunknál kiemelt figyelmet fordítunk az energia megtakarításokra. Az általunk alkalmazott gépek és berendezések, a hagyományos gépekhez képest egyező kihasználási szintekkel rendelkeznek, de azoknál jóval nagyobb energiahatékonysággal és teljesítménytényező szinttel bírnak.

Cégünk összes terméke a CE jelöléssel rendelkezik, amely 1993 óta az Európai Gazdasági Térségben forgalmazott termékek kötelező megfelelőségi jelölése. Ezen jelölés azt hivatott jelezni, hogy az általunk forgalmazott termékek a vonatkozó előírásoknak eleget tesznek, így szabadon értékesíthetők az EGT belső piacán. A CE jelölés – az energiahatékonysággal kapcsolatosan – különösen a következő fő Irányelveknek való megfelelést foglalja magában:

  • 2014/35/EK (kisfeszültségű villamossági termékek – LVD)

  • A kisfeszültségű irányelv (LVD) számos előírásnak való megfelelést határoz meg hogy biztosítsa a kezelő egészségét és biztonságát, valamint foglalkozik a berendezés villamos méretezésével is.
  • 2014/30/EK (elektromágneses összeférhetőség – EMC)

  • Az elektromágneses összeférhetőségről (EMC) szóló irányelv meghatározza az elektromágneses kibocsátások hatásait és a zavartűrés fokát. Ami azt jelenti, hogy a berendezés nem bocsáthat ki elektromágneses zavarokat, ugyanakkor zavartűréssel kell rendelkeznie más berendezésből vagy a hálózatból származó bármilyen zavarral szemben

 

Önellátó energiatermelés

Cégünk törekvései között ugyanakkor nem csak az energiafelhasználás minimumra szorítása szerepelt. Mi olyan vállalkozást álmodtunk meg, amely teljesen önellátó az energiaellátás szempontjából. Büszkék vagyunk rá, hogy mostanra mindezen célkitűzésünket sikerült megvalósítanunk. Az ökológiailag fenntartható termelés jegyében így vállalkozásunk történetében fontos beruházást hajtottunk végre, amely egy 200 kWp fotóelektromos erőmű építését jelentette. Ennek a beruházásnak köszönhetően tiszta és környezetbarát módon tudjuk előállítani a gyártás zavartalan lebonyolításához szükséges energiát. Ezeket a CEA energiaforrásokat ipari környezetben való használatra terveztük: EMC (CISPR 11) A-osztályú besorolással rendelkeznek.

Ezen kívül ezek a munkafolyamatok során használt berendezések megfelelnek az elektromágneses szennyezésre vonatkozó legújabb előírásoknak, és az RoHs irányelvhez tartozó környezetvédelmi szabványoknak.

A RoHs direktívákat követve az általunk gyártott, illetve alkalmazott elektromos és elektronikus berendezésekben egyáltalán nem használunk ólmot, higanyt, kadmiumot, hat vegyértékű krómot, polibrómozott bifenileket (PBB) és a polibrómozott difenil-étereket (PBDE). Vállalkozásunk berendezései és terméket teljes mértékben megfelelnek a „zöld” környezetbarát előírásoknak.

Napjainkra cégünk környezetbarát módon tudja megtermelni a működéséhez szükséges energiát, amelyet optimális módon tudunk felhasználni. Mindennek köszönhetően kisebb éves energiaköltséget tudunk elérni, amelynek köszönhetően az általunk forgalmazott termékek és szolgáltatások árait is versenyképes szintet tudjuk tartani.

 

Optimalizált szállítási költségek

A környezettudatosság jegyében a szállítási költségeket is optimalizáltuk. Mindenekelőtt lecseréltük a csomagolóanyagokat újrahasznosítható göngyölegekre. Azzal, hogy az általunk használt csomagolóanyagok nem csak egyszer használatosak, ritkábban keletkezik hulladék is. Ezek a göngyölegek kisebb helyet is foglalnak, így a környezettudatos gondolkodással a tárolási költségek is minimalizálhatók.

A termékek kiszállítása során a csomagok súlyát is csökkentettük. A méretgazdaságosság szem előtt tartása, így könnyebben kezelhető, olcsóbban kiszállítható árukat eredményezett. Az alacsonyabb szállítási költségek pedig ahhoz is hozzájárultak, hogy termékeink árát folyamatosan versenyképes szinten tudjuk tartani.

Professzionális újrahasznosítás

Vállalkozásunk terméket megfelelnek az ártalmatlanítás és újrahasznosítás érdekében létrehozott (WEEE) előírásoknak. A munkafolyamatok során ennek jegyében arra törekszünk, hogy elkerüljük a hulladék képződését. Termékeink gyártása során nem használunk felesleges csomagolóanyagot.

Termékeinket folyamatosan fejlesztjük az újrahasznosíthatóság érdekében. Minden alkalommal, amikor új terméket fejlesztünk, csökkentjük a káros anyagok mennyiségét, vagy amennyiben lehetséges, ártalmatlan anyagokkal helyettesítjük azokat.

Minőségi és tiszta gyártás útján

A Synergic Kft, a CEA cégcsoport kizárólagos magyarországi forgalmazójaként mindig is törődött a minőséggel. A CEA cégcsoport 1994-óta tanúsított ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel rendelkezik. Vállalkozásunk pedig ezzel összhangban folytatja a termelés-értékesítés folyamatának valamennyi mozzanatát. Ezen tanúsítás az egész vállalat folyamatos elkötelezettségének garanciája a termékei és üzleti folyamatai javítására, amelynek célja és eredménye a teljes vevői elégedettség elérése.

+36 76 416 285
+36 76 418 069
H-6000 Kecskemét,
Szent László krt. 3.
Hétfő-Péntek 7:00 - 16:00
Szombat - Vasárnap Zárva
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Vásároljon még 50 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 50 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz